info Zoeken Links

Loopbaan advies
Wie zijn wij? Diensten Trainingen Werkwijze Beroepscode

 

Start
Omhoog

 

Op het gebied van loopbaanontwikkeling bieden wij twee programma's: een korte loopbaanoriŽntatie van een dag en een loopbaanoriŽntatie-traject, dat twee maanden duurt.1. korte loopbaanoriŽntatie

Het doel van een korte loopbaanoriŽntatie is een kandidaat inzicht te geven in welke richting zijn/haar loopbaan zich het beste kan ontwikkelen. Het programma van een loopbaanoriŽntatie bestaat uit een aantal vaste onderdelen en een aantal opties om optimaal aan te kunnen sluiten bij de vraag van de kandidaat. Het vaste programma-onderdeel bestaat uit een aantal capaciteitentests, een persoonlijkheidsvragenlijst, een diepte-interview met een psycholoog en een interessenvragenlijst. De opties waaruit een keuze kan worden gemaakt bestaan uit extra tests en/of vragenlijsten Ėo.a. bijvoorbeeld commercieel inzicht, stresshantering, loopbaanwaarden, onderhandelingsstijlen, leerstijlen- of een praktijksimulatie om Ėbijvoorbeeld- leiderschapskwaliteiten of commerciŽle vaardigheden te meten. De adviseur verwerkt de resultaten en gegevens uit de loopbaanoriŽntatie in een rapport waarbij hij/zij inzicht geeft in interesses, mogelijkheden en beperkingen van de kandidaat ten aanzien van het vervolg van haar/zijn loopbaan. Dit rapport zal in een persoonlijk gesprek worden toegelicht. Een korte loopbaanoriŽntatie neemt twee dagdelen in beslag en een nagesprek van een uur. 


2. loopbaanoriŽntatie-traject

Het doel van een loopbaanoriŽntatie-traject is een kandidaat inzicht te geven in welke richting zijn/haar loopbaan zich het beste kan ontwikkelen. Het loopbaanoriŽntatie-traject is uitgebreider en diepgaander dan de korte loopbaanoriŽntatie. Het traject is vooral geschikt voor kandidaten die weinig of geen idee hebben in welke richting zij hun loopbaan verder kunnen vervolgen en/of die weinig inzicht hebben in hun eigen kwaliteiten en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. In een vrijblijvend intake-gesprek met de adviseur worden de doelstellingen en de wederzijdse verwachtingen van het loopbaanoriŽntatie-traject besproken en vastgesteld. Het loopbaanoriŽntatie-traject bestaat uit een uitgebreid psychologisch onderzoek, individuele loopbaancoaching, oefeningen, huiswerkopdrachten en praktijkopdrachten. Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn o.m. levensloop, loopbaanwaarden, loopbaankeuzes, persoonlijke effectiviteit, interesses, motieven. Het loopbaanoriŽntatie-traject duurt in totaal twee maanden en bestaat uit een aantal vaste bijeenkomsten om resultaten en ervaringen te bespreken en nieuwe opdrachten voor te bereiden. Twee maanden na afloop van het traject vindt een evaluatiegesprek plaats.